Hortenzie - Hydrangea

HORTENZIE | AKTUÁLNÍ NABÍDKA

Nové hortenzie v zahradnictví.
Krásky z kolekcí:
Forever Ever - které kvetou na jednoletých výhonech, kvetou tedy spolehlivě každý rok, ať je zima jakkoliv mrazivá.
Royalty Collection - intenzivní stálé barvy květů, jenž se objevují již zjara a kvetou až do podzimu, velmi dlouhá doba kvetení, rostliny jsou hustě větvené, kompaktní, skvělé pro využití nejen v zahradě, ale i v nádobách.
Music Collection - jsou taktéž hortenzie s velmi dlouhou periodou kvetení, se intenzivními barvami, kvetou taktéž na jednoletých výhonech.

Rod hortenzií je široký, zahrnuje druhy velkolisté, latnaté, stromečkovité, dubolisté, dokonce i popínavé. Pěstujeme a nabízíme k prodeji především hortenzie velkolisté (Hydrangea macrophylla) a hortenzie latnaté (hydrangea paniculata). Tyto dlouhokvetoucí krásky mají velkou výhodu, lze je kombinovat s mnoha jinými dřevinami ať už v přírodním venkovském, či moderním stylu zahrady. Krásně vyniknou v jednodruhových skupinách, ale i v kombinaci s travinami, kvetoucími trvalkami, dřevinami, i jako podrost pod vzrostlejšími stromy. Skvěle se hodí na propojení vřesovišť se zbytkem zahrady. Svými obrovskými květy krásných sytých barev vás mohou těšit také v nádobách u vstupních dveří, či ve stinější části teras.

Hortenzie velkolisté (Hydrangea macrophylla):

Těmto hortenziím se bude dařit především v polostinných až stinných místech zahrady s vyšší vzdušnou vlhkostí a na kyselejších půdách, čehož lze docílit dodáním rašeliny při výsadbě rostlin. Tvar květu je buď kulovitý (hydrangea m. 'Red Compact', 'Blauer Zwerg',...) či plochý s rozlišenými fertilními a sterilními kvítky (hydrangea m. 'Möwe', 'Teller Pink',...). Pestrá škála barev od bílé, přes růžovou, červenou, fialovou až modrou je dána kultivarem hortenzie a v rámci kultivaru pak půdou - jejím pH a obsahem živin, proto doporučujeme rostliny přihnojovat přes sezónu hnojivem na hortenzie.
Sortiment Hydrangea paniculata:
'Bobo'
'Sunday Fraise'
'LIttle Lime'
'Limelight'
'Polar Bear'
'Magical Fire'
'Silver Dollar'
'Pinky Winky'
'Strong Annabelle'

Hortenzie latnaté (Hydrangea paniculata):

Nespornou výhodou latnatých hortenzií je, že krom stinných míst mohou růst i na slunečném stanovišti, lze je tak vysadit kdekoliv v zahradě. Poradí si lépe i s nižšími teplotami, či hlubokým řezem. Nevyžadují kyselé pH, porostou tak v každé propustné zahradní půdě. Květenstvím jsou obrovské laty kónického tvaru- mohou být plné, či poloplné s fertilními a sterilními kvítky. Svou barvu mění v průběhu léta a podzimu od zelené, přes bílou až po odstíny růžové. Intenzita zbarvení je závislá na kultivaru, stáří rostliny a vývoje počasí během léta. Pěstujeme klasické vzrůstné ('Polar Bear', 'Limelight',...), i nižší kultivary ('Little Lime', Sunday Fraise').
Sortiment Hydrangea macrophylla:
'Papagei'
'Love'
'Rotkehlchen'
'Teller Rose'
'Camilla'
'Schneeball
'Libelle'
'Nikko Blue'
'Peppermint'
'Romance'
'Doppio Rosea'
'Masja'
'Zorro'
'Princess Diana'
'Early Blue'