Prodej rostlých vánočních stromků

Prodej rostlých vánočních stromků

Tyto dřeviny můžete umístit do nádob například na terasu, ke vstupním dveřím domů, firem, k restauracím....a vytvořit tak příjemný prostor s vánoční atmosférou.

Rostlé vánoční stromky jsou skvělou alternativou, pokud chcete živý stromek, jehož jehličí krásně provoní byt, vytvoří tak příjemnou vánoční atmosféru a pěstovat v nádobě ho můžete i několik let.
 
V prodeji: jedle kavkazská, jedle korejská, jedle Fraserova, smrk pichlavý
 
AKLIMATIZACE: je důležitá, aby nedostal stromek teplotní šok při přenosu do vytopeného pokoje a zpět ven, je proto důležité postupné otužování. Nejdříve je potřeba umístit strom cca na týden do garáže, zimní zahrady, chodby, či jiné nevytápěné místnosti a následně se může přenést do pokoje.
 
VÝBĚR MÍSTA: Vánoční stromek ideálně umístěte na světlejším místě, co nejdál od tepelného zdroje (radiátoru či krbu).
 
PÉČE: V místnosti bude stromek vystaven teplejšímu a suššímu prostředí, je proto potřeba hlídat přiměřenou zálivku aby nevyschl, ale zároveň nepřelít, aby mu neuhnily kořeny. Případně jej lze také rosit přes jehlice rozprašovačem.
 
POVÁNOČNÍ STĚHOVÁNÍ: nenechávejte stromek v teplé místnosti příliš dlouho, ideálně pár dní - týden. Následné stěhování by mělo být stejné, tedy umístit strom do světlé chladnější místnosti na 1 - 2 týdny a následně ho můžete umístit ke vstupním dveřím, na terasu či do zahrady.
 
ZIMNÍ OCHRANA: aby nedošlo k namrznutí kořenů skrz plastový obal stromku, musí se ochránit. Buď lze strom i s květináčem umístit v zahradě do vykopané jámy, nebo můžete obalit květináč izolací (polystyren, bublinková fólie...) a na závěr například jutou, která vypadá velmi dekorativně, další možnost je umístit strom v květináči do ozdobného obalu a vyplnit prostor mezi květináčem a obalem. Případně z vrchní části nasypte mulčovací kůru nebo chvojí, které ochrání dřevinu nejen před mrazem, ale i vysycháním půdy. Dle počasí je u rostlin pěstovaných v nádobách opět potřeba hlídat přiměřenou zálivku.
 
PŘESAZENÍ: Pokud chcete strom pěstovat trvale v nádobě, je potřeba přizpůsobovat velikost nádoby rostoucí rostlině. Pokud budete chtít vánoční stromek rovnou přesadit do zahrady, vhodný termín je od jara do podzimu, prodáváme zakořenělé vánoční stromy. Při přesazení použijte zahradnický substrát, případně hnojivo pro okrasné dřeviny a vydatně prolejte.