Zahájen prodej sazenic jahod

Prodej sazenic jahod, odrůdy velkoplodé, stáleplodící a převislé

V nabídce jsou sazenice odrůd velkoplodých (Elsanta, Senga Sengana, Karmen), stáleplodících (Aromas, Ostara, Selva) a převislých stáleplodících (Mara de Bois). Sazenice jahod jsou kvalitní zakořeněné certifikované od pěstitele Jahodárna Hanč Vraňany.

Rané odrůdy:
Elsanta – pevný, velmi velký plod, středně lesklý a světle červený. Dužnina je světlá, plná a výrazně šťavnatá. Chuť je sladká a aromatická. Plodnost je velká.

Polorané odrůdy:
Senga Sengana - velice oblíbená odrůda, plody dobré kořeněné chuti střední velikosti, tmavě červené lesklé barvy. Dužnina je středně pevná, šťavnatá. Chuť je sladce navinulá a aromatická.

Karmen – česká odrůda s atraktivními velkými, ledvinovitými plody, tmavě červené, lesklé barvy. Dužnina je tmavě červená, šťavnatá s dutinkou. Chuť je velmi sladká a aromatická. Odrůda má velkou plodnost a je odolná vůči chorobám. Plody o váze až 200g. Je jednou z nejchutnějších a nejpěstovanějších odrůd.

Stáleplodící:
Ostara -  plody středně velké, velmi chutné a šťavnaté. Plodí od června do října, velice plodná odrůda nenáročná na pěstování.

Aromas -  plody velké, velmi chutné, výrazně aromatické. Plodí od června do října, velice plodná odrůda. Rostliny odolné vůči chorobám.

Selva - velké pevné plody, jemně aromatické, světle červené. Nenáročná na ošetřování během pěstování a ze všech stáleplodících nejvitálnější, obrovský výnos plodů. Plodí od června do října.

‌Stáleplodící převislé:
Mara de Bois - plody střední, kulovité, středně červené, chuť středně sladká. Nejlepší převislá odrůda.‌

Jahoda Elsanta

Jahoda Elsanta

Jahody Senga Sengana

Jahody Senga Sengana

Jahoda Karmen

Jahoda Karmen

Jahody převislé

Jahody převislé